Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Autó > Hírek

2012.10.26

 

Látványosabb külsőt kap a következő Renault Scenic, Laguna és Espace

Egy Nissan Qashqai mérető SUV is érkezik

A Renault látványos változást tervez a következő generációs egyterűek és középkategóriás modellek megjelenésében. Az új stílusirányzat már látható a frissen érkezett Clio által, de a tavaly bemutatott R-Space tanulmány autó is jelzi, hogy mire számíthatunk a vélhetően az évtized közepén érkező újabb rombusz jelvényes modellektől.
 

Renault R-Space 1A legutóbbi Renault Laguna bemutatása után nyilvánvalóvá vált, hogy a franciák némileg mellé lőttek a közép-kategóriás modell designját illetően. Még maga a Renault vezetése is elismerte, hogy ennél több, valami különlegesebb kell ebben a szegmensben az életben maradásért.

Renault R-Space 2
Ígéretes az R-Space tanulmány formavilága
Azonban nem csak a Laguna érdemel egyedibb megjelenést a gyártó szerint. A következő generációs egyterűek és SUV-k is formabontó ruhát öltenek, amire egyértelmű bizonyíték a 2011-es Genfi Autószalonon bemutatott R-Space koncepció. Ez a tanulmány volt hivatott elővezetni a jövőbeni Scenic látványát, de egyben a többi francia típus is várhatóan hasonló stílusú köntösbe bújik. Anthony Lo, a Renault-k külső designjáért felelős szakember, kifejtette, hogy újra értékelték a családi autókat vásárlók igényeit, amiknek megfelelően készülnek az új típusok. Ez nincsen másképp a gyártó legnagyobb egyterűjénél, az Espace-nél sem, ahol már 2009 környékén kellett volna, hogy érkezzen a következő nemzedék, aminek elmaradása is, oda vezethető vissza, hogy a vevők megváltozott követelményeihez igazítják az Espace jellemzőit. Laurens van den Acker, a Renault design főnöke, hozzátette, hogy az Espace eddig megélt négy generációja után, egy új ötlettel készülnek meglepni a közönséget.

Renault R-Space 5

 

Renault R-Space 4
A jelenlegi Laguna nem igazán váltotta be a hozzáfűzött reményeket
A Laguna sem tartja meg jelenlegi formáját, ugyan a generációváltás után is négyajtós karosszéria kialakítású marad, de sokkal inkább közelebb kerül, a klasszikus limuzin sziluetthez a formája.  Ez a változtatás jót tehet a típus eladásainak, amely így jobban belesimul a kategória él menői, mint a Volkswagen Passat, vagy éppen az Opel Insignia által kitaposott, és mindeddig jól bevált limuzin szegmensbe. Steve Norman, a Renault marketing főnöke, is elmondta, hogy az egyértelmű minőségi fejlődés, és a jobb menettulajdonságok hiába szóltak az ő modelljük mellet, a Laguna stílusa és formavilága nem megfelelő. Ezen a szinten már valami sokkal egyedibbet várnak tőlük a vásárlók, ami jobban kifejezi a vevők státuszát, és saját ízlésüket, egyediségüket, tette hozzá Norman. Arra is kitértek, hogy a következő Scenic egy testvérmodellt is kap, méghozzá egy divatos városi SUV formájában. Ez egyben a második generációs Nissan Qashqai alapjául is szolgálhat majd.

Ugyan elsősorban városi, aszfaltozott útra születnek ezek az emelt hasmagasságú „álterepesek”, az összkerékhajtásnak is köszönhetően, még is képesek lesznek, a kisebb akadályok leküzdése mellett, valódi off-road terepen is helyt állni Norman szerint.

Renault R-Space 6

 

Címkék: espacelagunanissanqashqairenaultscenicSUV
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.